DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 26.08.2013 09:11:06 

DOMÁCÍ PEKÁRNA - recepty...

DOMÁCÍ PEKÁRNA - recepty......

                                 

Na této podstránce najdete recepty na pečení v domácí pekárně. Postupně je sem budu vkládat.

Uvítám od Vás - čtenářů a návštěvníků mých stránek jakékoliv odzkoušené recepty ;-)

 

Obrovskou výhodou všech domácích pekáren je tvorba vlastních chlebů, které si jednoduše vytvoříte podle přísad do pekárny vložených. Nemusíte tak slepě důvěřovat obchodům, které mohou dodávat do chlebů ingredience podle svých receptů, což nemusí mnoha lidem vyhovovat.

Kvalitní chléb je přeci základem všeho, co každý den jíme, takže bychom se neměli šidit a raději pracovat na tom, abychom jedli pouze kvalitní a především čerstvé pečivo. Když se vám bude zamlouvat nějaký recept, ke kterému se dostanete náhodou třeba přečtením v denním tisku, tak není problém, abyste si vše ověřili tím, že si upečete zmiňovaný chléb ve své domácí pekárně.    

Pokud Vás něco zajímá, ptejte se na emailu: tvorim.wbs@seznam.cz

******************************************


KUPUJETE CHLEBA V OBCHODĚ?
ANO,i když mám pekárnu
 
 
 
22/43%
NE, mám přece pekárnu
 
 
 
7/14%
NĚKDY, když se mi nechce péct chleba
 
 
 
22/43%
Celkem hlasovalo: 51
 
BlueBoard.cz



**********************************************************************

 

 

3/ Marcipán

200g sušeného mléka, 200g mletého cukru, 3 lžíce medu, 3 lžičky oleje, 30-50ml vody, mandlové aroma.

Tekuté dáme do nádoby jako první, potom přisypeme sušené mléko a mletý cukr. Na pekárně zapneme program příprava a necháme ať nám vypracuje ze surovin marcipánovou kouli.

****************************************************************************************************************

2/ Kuře s bramborovou kaší

Celé kuře rozporcujeme na jednotlivé díly, posolíme, okořeníme jak jsme zvyklí a vložíme do domácí pekárny. Podlijeme troškou vody a zapneme program pečení. Po cca hodině je již kuře upečené. Podáváme s bramborovou kaší.

Foto vloženo v podstránce "recepty".

****************************************************************************************************************

1/ Veka

Na těsto budete potřebovat 290 ml mléka, 500 gramů hladké mouky, jednu lžičku citrónové šťávy, 2,5 lžičky sušeného, nebo větší polovinu čerstvého droždí a dvě lžičky soli. To vše necháte uhníst a nebojte se, že bude těsto lehce hustější – případně můžete trochu mléka přilít. Poté upečeme.

****************************************************************************************************************

 


1971